Sunday, March 17, 2013

And if l die today, I'll be a happy phantom


/-/
And I'll go chassin' the nuns out in the yard
And I'll run naked through the streets without my mask on

/-/

See on häbiväärne, täiega, tõeliselt. Nautida kogu seda kõrget vaadet ja päikesepaistet ja luksuslikku vaikust ja aknast voolavat kevadelõhna ja mõelda kõrge eksistentsiaalse ja filosoofilise asemel peamiselt töllakaid mõtteid, et ei tea, kas peaks minema kõrvalpalati meestele öösel kolli tegema, valge lina ümber. Kargan uksest sisse ja teen: "BÖÖ!" ja need, kes selle peale rinnust ei haara ja õhu järgi kõõksuma ei hakka, võivad koju minna. Või nojah, ma võin muidugi ka linal lasta langeda ja siis need, kes ka selle peale kõõksuma ei hakka, võivad koju minna. Neil ei tohiks küll mitte midagi viga olla. 

Või siis tuleb meelde see kuulmisviga, kus sõbarlik töömotivatsioon "ora tagumikus" muutus kellegi kõrvades millekski hoopis veidramaks, nii, et ta pidi veidi aja pärast hämmeldunult, et... kuule... aga miks just orav?!

Ühesõnaga, ei midagi sulnist ega aristkoraatlikku, eksistentsiaalset ega ülevat, vaid kahtlase moraalse väärtusega naljad, mis kiiluvad ajusse kinni ja sunnivad mind selles avaras vaikuses itsitama, mis... ei ole just usaldusväärne stabiilsuse märk, tõenäoliselt. Aga on samas nii loomupärane. Mis me sellest järeldame??

Aga jah. Pit stop. Maailm on natuke peatunud. Kiirustada ei saa, aeg on maas. Rahulikult, pingeidmaandavalt. Vaikselt ja valgete seintega. Ja see vaade nii kõrgetest akendest ometi ju on märgiline. Ja siis... kõrge ja kauni asemel sellised mõtted. 

Muidugi on hea, et igaksjuhuks kõik katsed ja testid ja... See aitab endalgi märgata, et tegelikult oli pinge suurem kui pealtnäha paistis.  Mis ilmselgesti tekitabki süüdimatusehoogusid. Mis omakorda sobivad jällegi nende kõrgete valgete seintega ka küllalt hästi, pealegi asub vastav asutus siin kah üsna lähedal. 


Oh, aga see paigalolek teeb samas ka jubedalt kärsituks. Tahan-tahan-tahan... 

And I'll go wearin' my naughties like a jewel
They'll be my ticket to the universal opera
There's Judy Garland taking Budda by the hand
And then these seven little men get up to dance
They say Confucius does his crossword with a pen

No comments:

Hüpohondriline "aga äkki on see patoloogiline?"

Kohati põhjustab ülevõlli eneseanalüüs koomilisi hetki. Aga äkki ma polegi normaalne? Noh, selgesti ei ole, normi piirest kõigun ma ju välja...